Ένα πρωτοποριακό RPG ενταγμένο σε ένα ψευδοϊστορικό περιβάλλον, σε μια περίοδο μεγάλων επαναστάσεων (18ου με 19ου αιώνα) όπου σημαντικά ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες συμπλέκονται με το υπερφυσικό!

Κορμός των «Μυθικών Επαναστάσεων» είναι το Heroes d6 System ©, ένα δοκιμασμένο για χρόνια σύστημα από δεκάδες έμπειρους παίκτες RPGs στην Ελλάδα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε ψευδοϊστορικό ή και φανταστικό κόσμο (Μυθική Ελλάδα, Αίγυπτο, Κίνα και Ατλαντίδα, Μεσαιωνική Ευρώπη και Ανατολή, 1ος και 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος, κ.ά.).

Επιλέχθηκε ως πρώτος σταθμός το Campaign «Mythic Revolutions» καθώς αναφέρεται σε μια περίοδο όπου το ηρωικό στοιχείο συνυπάρχει με τεχνολογικά επιτεύγματα και η μυθοπλασία με την αμφισβήτηση της υπερφυσικής πίστης!

Για αυτήν την περίοδο στη λογοτεχνία έχουμε τον «Βυρωνικό Χαρακτήρα», το ηρωικό πρότυπου του Λόρδου Βύρωνα, τον Κόμη Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ και τον Φραγκεστάιν της Μαίρη Σέλεϊ. Μια περίοδο που στα ευρωπαϊκά σαλόνια ο Franz Friedrich Anton Mesmer διέδιδε τον υπνωτισμό, χιλιάδες μέντιουμ αναζητούσαν τα όρια για το υπερπέραν και στην ανεξερεύνητη ακόμα από τους Δυτικούς, Αμερική, οι νεαροί ινδιάνοι αφουγκράζονταν ψιθύρους των Μανιτού για να επιλέξουν το ηρωικό μονοπάτι της ζωής τους!

Στις «Μυθικές Επαναστάσεις» οι παίκτες ενσαρκώνουν φανταστικούς Ήρωες που στη διάρκεια των περιπετειών τους μπορεί να συναντήσουν διάσημες ιστορικές προσωπικότητες, να αναβιώσουν συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα και να αγωνιστούν σε θαυμαστές μυθικές περιπέτειες!

Το Υπερφυσικό δηλώνει την παρουσία του στο παιχνίδι ακολουθώντας τους θρύλους και τις λαϊκές παραδόσεις εκείνης της εποχής. Η προσευχή ενός Ήρωα μπορεί να έχει τη δύναμη να επηρεάσει καταστάσεις κι αυτός να δεχθεί την προστασία και την καθοδήγηση ενός Αγίου ή να αποκτήσει ένα ευλογημένο όπλο! Νεράιδες και νύμφες κρύβονται στα δάση και κακές μάγισσες εξαπολύουν τις κατάρες τους βασανίζοντας ολόκληρες περιοχές. Καταραμένοι πολεμιστές στοιχειώνουν παλιούς πύργους, φαντάσματα κουρσεμένων πλοίων τριγυρνούν σε εκβολές ποταμών, πουλάκια και ζώα μιλούν με ανθρώπινη λαλιά και περιπλανώμενοι μάντεις και ιεροκήρυκες δίνουν τις προφητείες τους ξορκίζοντας το κακό!

Οι «Μυθικές Επαναστάσεις» εκτυλίσσονται σε μια ιδιαίτερη για την παγκόσμια ιστορία περίοδο, από το 1770 ως το 1830, όπου συγκλονιστικές επαναστάσεις άλλαξαν τη μοίρα του πλανήτη. Το Campaign ξεκινάει με την αυγή της Αμερικάνικης Επανάστασης, ακολουθεί η Γαλλική Επανάσταση, τα Ναπολεόντεια χρόνια και η Ισπανική Αντίσταση, η Θαυμαστή Μπολιβαριανή Εκστρατεία για την απελευθέρωση της Νότιας Αμερικής, ο ξεσηκωμός των Καρμπονάρων στην Ιταλία, ο αποικισμός της Αυστραλίας καταλήγοντας στην Ελληνική Επανάσταση και τη δύση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ιστορία και μυθοπλασία δένονται σε μια θαυμαστή αφήγηση, όπου ιστορικές ανατροπές γίνονται αφορμές για παιχνίδι και το Παιχνίδι Ρόλων γίνεται όχημα για ιδέες που συγκλόνισαν και άλλαξαν την ανθρώπινη πορεία!
Το παιχνίδι αναπτύσσει  Ήρωες που εξελίσσονται μέσα από Ταλέντα & Δεξιότητες  ενταγμένοι σε ένα ρεαλιστικό RPG σύστημα.